A Haditornán részt vett csapat

Az Országos Haditorna Verseny Csongrád megyei fordulója 2016. október 12-én, az ősz eddigi legcsapadékosabb napján zajlott. Ennek köszönhetően „hagyományokat” nem megtagadva a szegedi haditornán az idén is a víz volt az úr. A zord időjárás azonban nem szegte kedvét azoknak a fiataloknak, akik vállalkoztak a próbatételekre. A megyében most első alkalommal húsz fölé emelkedett a nevezett csapatok száma, így kísérőkkel együtt 120 fő vett részt a viadalon.

***

 A mai napon (2016.10.12) szentesről reggel 6:00-kor elindultunk szegedre, hogy pontban odaérjünk a katonaság által szervezett tornára. Útközben Szeged felé igen vicces hangulat járta át a  transporter gépjárművet.  Amikor megérkeztünk az  a SzVSE pályára, azonnal regisztráltunk és egyből megkaptuk az egyes rajtszámot.

 A haditorna 9:00-kor ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ezután 9:30-kor elkezdődtek a versenyek.

 Az első versenyszám a totó nevet kapta ami 13+1 kérdést tartalmazott. A második feladat a tereptan nevet kapta, amibe 6 furfangos kérdés volt. A harmadik feladat az EÜ. nevet kapta ami röviden elsősegélyt jelentette. A negyedik feladat a kézigránát dobás volt. Az ötödik feladat a mátrix nevet kapta ami egy 5*5-ös pályán egy kulccsal kellet végig menni különböző pontokon. A hatodik feladat a katonai akadálypálya nevet kapta, ami úgy volt felépítve, hogy kezdésnek 6 darab autógumi volt lefektetve egymás mellé utána egy 5 m hosszú és 1 m magas katonai álcaháló alatt kellett áthaladni, utána bójákat kellett szlalomba kerülgeti és a végén egy hordággyal kellett a célba szaladni. A hetedik feladat a fegyveres váltófutás nevet kapta ami szervezéskor 400 m- volt,de a rossz időjárás miatt leredukálódott 200 m-re, amit a sportcsarnokba kellett megtenni egy tömör gumi gépkarabéllyal amelynek súlya kb.5 kg-ot nyomott. Az utolsó feladat pedig a lövészet volt, ami azt jelentette, hogy 10 m-ről kellett lőni egy billenő célpontra egy flak (flek) elnevezésü légpuskával. Ezután 14:00-kor kaptunk ebédet és 14:30-kor már kihirdették az eredményeket. És csak az első három helyezést említették meg. A további helyezést másnap kapjuk meg (2016.10.13).

Eredmény:Megyei 10. helyezés!!! /24 csapatból!/

Versenyzőink:Nagy Attila (csapat kapitány, versenyző)

Kelemen Dávid (csapat jókedv felelős, versenyző

Sárközi István ( csapat jókedv felelős, versenyző)

Varga Csaba (versenyző)

Kísérő: Nagy Ágnes és Szalai István

 

A gondolatokat lejegyezte: Kelemen Dávid 12.a